Je li želatin halal?

Učenjaci se razilaze Hrana i piće

Kratak odgovor

Zavisi odakle potiče. Želatin od svinja je haram. Želatin od goveda zaklanih prema islamskim pravilima, ili od ribe, je halal. Za želatin od životinja koje nisu zaklane prema islamskim pravilima učenjaci se razilaze o tome čini li ga dozvoljenim promjena njegove prirode. Siguran izbor su halal certificirani želatin ili biljne zamjene za želatin.

Ovo su opće informacije, a ne fetva. Za svoju situaciju pitajte stručnog učenjaka.

This page is translated with machine assistance and may contain mistakes. The English and Arabic versions are our reference. About our sources