Jelatin helal midir?

Âlimler farklı görüşte Yiyecek ve içecek

Kısa cevap

Nereden geldiğine bağlıdır. Domuzdan elde edilen jelatin haramdır. İslami usullerle kesilmiş sığırlardan veya balıktan elde edilen jelatin helaldir. İslami usullerle kesilmemiş hayvanlardan elde edilen jelatin konusunda, mahiyetinin değişmesinin onu helal kılıp kılmadığı hususunda âlimler farklı görüştedir. Güvenli tercih, helal sertifikalı veya bitkisel jelatin alternatifleridir.

Bu genel bir bilgidir, fetva değildir. Kendi durumunuz için yetkin bir âlime danışın.

This page is translated with machine assistance and may contain mistakes. The English and Arabic versions are our reference. About our sources