A është hallall djathi i bërë me enzimë (rennet)?

Dijetarët kanë mendime të ndryshme Ushqim dhe pije

Përgjigje e shkurtër

Varet nga burimi i enzimës (rennet). Enzima nga bimët ose mikrobet është hallall, dhe po ashtu ajo nga një viç i therur siç duhet. Enzima nga derrat është haram. Për enzimën nga kafshë që nuk janë therur sipas rregullave islame, dijetarët kanë mendime të ndryshme dhe disa e lejojnë. Kërkoni burimin në etiketë ose zgjidhni djathë të shënuar si hallall ose vegjetarian.

Kjo është informacion i përgjithshëm, jo fetva. Për rastin tuaj, pyesni një dijetar të kualifikuar.

This page is translated with machine assistance and may contain mistakes. The English and Arabic versions are our reference. About our sources