Peynir mayası ile yapılan peynir helal midir?
Âlimler farklı görüşte Yiyecek ve içecek
Kısa cevap
Mayanın kaynağına bağlıdır. Bitkilerden veya mikroplardan elde edilen maya helaldir; usulüne uygun kesilmiş buzağıdan alınan maya da öyle. Domuzdan alınan maya haramdır. İslami usullerle kesilmemiş hayvanlardan alınan maya konusunda âlimler farklı görüştedir ve bazıları buna izin verir. Etikette kaynağına bakın veya helal ya da vejetaryen etiketli peynir seçin.
Bu genel bir bilgidir, fetva değildir. Kendi durumunuz için yetkin bir âlime danışın.